Het landschap is ons aller leefruimte. Maar de een wil erdoorheen racen, de ander wil ervan genieten, een derde wil er aardappels verbouwen en een vierde wil er deurkrukken fabriceren. En dan moeten we ook nog een goede rentmeester zijn door wilde dieren en planten ruimte te gunnen om te overleven. Wie zorgt voor de afstemming? Wie is de huismeester die bepaalt dat het na tien uur ’s avonds stil moet zijn zodat de kinderen kunnen slapen? En wanneer is er bij uitzondering wel ruimte voor een laat feestje?

Op 20 maart 2019 stemmen we voor de Provinciale Staten en waterschappen. In de provinciehuizen en waterschapsgebouwen zetelen belangrijke landschapswachters. Dat zijn gekozen politici die de onderling strijdige belangen tegen elkaar afwegen en keuzes maken. Hun dagelijks bestuurders vo…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.