Ons thema is onverminderd het noordelijke landschap. We koesteren schoonheid en liefde voor onze leefomgeving. En dat paren we aan debat over hoe ons leven daar in te passen. Het landschap is altijd mee veranderd met het menselijk bestaan. Maar het gaat nu wel heel erg snel. De zee stijgt, het land daalt, we willen naar duurzame landbouw, zoeken ruimte om wind- en zonne-energie te winnen. Dat krijgt allemaal weerslag in het landschap. Hoe breng je al die krachten met elkaar in balans en doe je recht aan schoonheid, natuur en erfgoed?

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.