Ruiterskwartier, Leeuwarden, Nederland

Dromen van nieuwkomers op de Harmonie

Morten Søndergaard projecteert gedichten over dromen van vreemdelingen op De Harmonie in Leeuwarden.

TEKST
Ineke Noordhoff

De zijkant van De Harmonie in Leeuwarden wordt gevuld met dromen.  I dream of telling my story to you.” “I dream of travelling all over the world with a bicycle.” “I dream of starting my own metal band.”
Samen vormen de dromen van New Faces, Shared Dreams een gigantisch gezamenlijk gedicht geprojecteerd op de zijkant van De Harmonie aan het Ruiterskwartier in Leeuwarden. Na Kopenhagen en Londen komt dit project van Morten Søndergaard ook naar Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa. Het project loopt van 16 t/m 25 november.

Dit keer is het gedicht geschreven samen met de bijdrage van ruim 100 mensen die onlangs naar Nederland zijn gevlucht. De makers ontmoetten hen deze zomer op een van de prachtige festivals op de Waddeneilanden of in Leeuwarden. Daar deden ze net als zoveel andere jongeren vrijwilligerswerk. New Faces, Shared Dreams verbeeldt hun wensen, hoop en visies voor de toekomst zoekend naar vrijheid en nieuwe kansen in hun leven.

New Faces, Shared Dreams is een project van de Deense dichter Morten Søndergaard geschreven samen met Hayyan Mezher, Efi Papadopolous, Chris Keulemans, Mahshid Mokhannaki, Osama Alloush, Hooman Nassimi en Shahira Safadi.

 

Locatie: Ruiterskwartier, Leeuwarden, Nederland

Datum: 16 november 2018 tot 25 november 2018

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
€42,50