‘Ik was lang actief als acteur bij het Shakespearetheater in Diever, dit seizoen wilde ik graag wat meer thuis zijn, het repetitieproces is vaak hectisch. Om toch betrokken te blijven bij het theater, bood ik me aan om kaartjes te knippen of broodjes te smeren. Uiteindelijk kreeg ik een functie als vrijwillig parkeerwachter aangeboden. Op een voorstellingsavond, als ik ingeroosterd sta, voorzie ik nu met vijf collega’s gemiddeld driehonderd auto’s en twee bussen van een mooie plek.

Onze parkeerplaats is een stukje natuur, totdat er mensen met de auto komen. Na een tijd gaan ze weer weg en keert de parkeerplaats terug naar de natuur. In een tijdspanne van twee uur komen de auto’s aan, na de voorstelling willen ze binnen een kwartier weer weg. Bij aankomst laten we ze dus op een bepaalde…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden