‘Vroeger hadden we een hond, m’n ouders gingen vaak met hem naar het bos om te wandelen, ik ging altijd mee. Ik vond de natuur heel leuk, zag elk vogeltje vliegen. Toen vroeg papa, “wil je niet op scouting?” Dat wilde ik wel, een keer een middagje meedraaien. Het allereerste dat we deden was een vuurtje fikken, daarna gingen we op het open vuur pannenkoeken bakken. Ik zei: “hier wil ik vaker heen,” nu ben ik er iedere week op zaterdag.

Vaak zitten we dan in het bos. Een keer hebben we gevist, toen hebben we een grote mossel gevangen. We hebben ook een keer een schommel gebouwd en een keertje watergevechten gedaan. Er is een open veld bij onze scoutingclub in Stedum, dat heet De Vuurplaats, daar spelen we altijd levend memory en levend stratego.

Bij de scouting, maar ook gewoon in het …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden