Op een positieve manier aandacht besteden aan wat je waardevol vindt aan het dorp, helpt om de kwaliteiten van het dorp écht te zien. We reiken Groningers daarom de gereedschapskist (‘Typisch Gronings’) aan. Wie meer waardering heeft voor de eigen leefomgeving is beter opgewassen tegen ingrijpende veranderingen – zoals de versterkingsoperatie. Zie voor meer informatie het artikel dat verscheen in NB#3. Hieronder gaan we in op de theorie achter het project: waarom denken we dat de Typisch Groningse identiteit het beste door bewoners geformuleerd kan worden?

Aannames

Identiteit is een breed begrip. Daarom zijn afbakeningen nodig. We doen twee belangrijke aannames:

Regionale identiteit gaat dieper dan wat spontaan bij bewoners naar boven komt als je ze de vraag direct stelt. “Typisch …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.