‘Ik woon in Groningen, een paar keer per week fiets ik een rondje in de buurt van de stad. Recreatief, ik hoef nergens heen. Ik heb hem gebouwd zien worden, de nieuwe uitkijktoren over De Onlanden. Dan dacht ik bij mezelf, wat gaan ze hier nu doen? Kunnen ze dat landschap niet intact laten?

Dat mensen de toren als landschapsvervuiling zien, kan ik me best voorstellen. Eigenlijk moet je alles hier plat houden, dat maakt het zo mooi. Aan de andere kant kan ik het als unicum door de vingers zien, want het uitzicht is leuk. Twee weken geleden is-ie geopend, ik ben er nu twee keer bovenop geweest. De eerste keer waren er veel mensen, het zal wel in een lokale krant zijn aangekondigd. De tweede keer was het minder druk, net als vandaag. Wellicht trekt het later nog aan. Er schijnt een week n…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden