Nationale Tuinvogeltelling 2018

Grote kans dat er komende zaterdag en zondag extra veel vogels gezien worden. Het is namelijk weer tijd voor de Nationale Tuinvogeltelling en iedereen kan meedoen!

Foto: Michel Geven, Buiten-beeld

TEKST
Miranda Lahuis

Vorig jaar zijn er 158 duizend Huismussen, 97 duizend Koolmezen en 95 duizend Merels geteld, deze en meer resultaten van vorig jaar zijn op de website van de Nationale Tuinvogeltelling te bekijken. Sinds 2003 wordt er jaarlijks een Nationale Tuinvogeltelling georganiseerd en tienduizenden mensen tellen mee!

Via de app of de website kunnen vogeltellers, na het half uurtje tellen in tuin of vanaf balkon, hun eindscore doorgeven. De eindresultaten van de tuinvogeltellingen, van nu en van eerdere jaren, geven gezamenlijk een duidelijk beeld van ontwikkelingen in tuingebruik door vogels. De Vogelbescherming bepaalt aan de hand van die gegevens hoe tuinvogels het beste geholpen kunnen worden.

Een algemene conclusie is dat tuininrichting van belang is voor vogels. Tegeltuinen zijn niet aantrekkelijk, er is niets te vinden voor de vogels. Nederland heeft een grote oppervlakte aan tuinen, zijn die groen en divers ingerichte dan helpt u niet alleen de vogels maar ook de vlinders, bijen en egels.

Opgeven mag (maar is niet verplicht) via deze link.

Ook scholen en andere groepen kunnen meedoen aan de Tuinvogeltelling!

 

 

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
€42,50