Borgweg, Schipborg, Nederland

Winterwandeling in Archeologisch Reservaat

Waterdichte schoenen aan, verrekijker mee en zwerven maar op zondag 21 januari in archeologisch reservaat De Strubben Kniphorstbosch.

TEKST
Miranda Lahuis

Nationaal Park Drentsche Aa nodigt u uit op het voormalig militair oefenterrein De Strubben-Kniphorstbosch voor een winterse zwerftocht. Tijdens de wandeling door het eerste archeologische reservaat van Nederland wordt de unieke status en de landschapsgeschiedenis van dit gebied toegelicht. Daarnaast kan er, als het weer het toelaat, gespeurd worden naar bijzondere flora en fauna op het terrein.

In het gebied weerklinkt de echo van onze voorouders, tijdens de wandeling door het verleden stuit je onder andere op hunebedden, grafheuvels, historische karrensporen en bomkraters uit de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de wandeling wordt ook verteld over de invloed van de ijstijden op het landschap.

Tijd: 10:00 – 12:00
Locatie: Nationaal Park-Parkeerplaats De Strubben aan de Borgweg tussen Anloo en Schipborg, t.o. landgoed de Schipborg
Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig
Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.
meer info

Locatie: Borgweg, Schipborg, Nederland

Datum: 21 januari 2018

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50