Holwerd, Nederland

Presentatie Holwerd aan Zee

Inwoners van Holwerd hebben de handen ineen geslagen om een einde te maken aan de leegloop van het dorp. Van de voorheen 2.000 Holwerders in het dorp zijn er minder dan 1.600 over – tijd voor actie. Op dinsdag 16 januari zijn geïnteresseerden welkom om in gesprek te gaan met het bewonersinitiatief en wordt de aanpak van de krimp gepresenteerd.

TEKST
Miranda Lahuis

Ondanks de rijkdom van een gebied als de Waddenkust heeft Noord-oost Fryslân last van de krimp in de dorpen. De werkgelegenheid daalt, de leefbaarheid versobert, jongeren vertrekken naar de stad en woningen zijn onverkoopbaar. Met het project Holwerd aan Zee willen de inwoners van Holwerd wat aan de oorzaak van deze problemen doen.

Wat moet er in en na 2018 in het Noorden gebeuren en hoe moet dat gebeuren? Dat is de vraag die centraal staat op de presentatieavond van Holwerd aan Zee. De toekomst begint vandaag en het UNESCO werelderfgoed (dat de Waddenzee nu is) biedt kansen.

Aanmelden kan tot en met 15 januari via dit formulier

Locatie: Holwerd, Nederland

Datum: 16 januari 2018

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
€42,50