Als je op Terschelling
doorrijdt richting Boschplaat en afslaat richting Wad, precies daar waar je
Ameland in het vizier krijgt, vind je de wilde zee-aster. Op gympen hopt Flang
Cupido over de natte kwelder en plukt voor ons smalle, stevige blaadjes. Ze
smaken intens groen, alsof de hele fotosynthese zich ineens aan je openbaart.
Spinazie in het kwadraat, maar dan met het klontje zoute boter er al bij in. Zee-aster
vind je bij de visjuwelier onder de naam lamsoor. Lamsoor groeit ook langs de
Waddenkust van Terschelling, maar is stomper van vorm en stugger. ‘Lamsoor ligt lekkerder in het gehoor, dat zal het wel zijn’, zegt Cupido. Als de zee-aster bloeit kleurt de hele
kwelder paars, zoals de lavendelvelden in Zuid-Frankrijk. Hij wordt deze zomer
geteeld in de zilte tuin bij Lies, initi…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.