‘Wil je het pand nog even zien?’ vraagt Dien Wiersma na afloop van het interview. Het voormalige winkelmagazijn Boterdiep 63 in Groningen herbergt verschillende bedrijven, bedrijfjes en flexplekken. Hier zit ook Roeg en Roem, een kennis-  en inspiratieplatform voor leefbaarheid in Noord-Nederland. Wiersma werkt er twee dagen als projectleider. Daarnaast heeft ze haar eigen studio voor stedenbouw en publieke ruimte. Haar statement: ‘Plannen maak je niet achter je bureau.’ Dus gaat Wiersma er graag op uit, op zoek naar het verhaal van mensen en de plek.

Haar verschillende banen, de veelheid en projecten en de dynamische werkomgeving aan het Boterdiep passen Wiersma als een jas. ‘Ik ben warm te krijgen voor alles.’

Dorp van de toekomst

‘Ken je het Dorp van de toekomst? Ontwerpbureau kar…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.