In de rubriek Wiens brood men eet zoeken Freya en Dorine naar bijzondere Noord-Nederlandse producten. Deze keer zijn ze bij Esther (op de foto) en Niek Stoorvogel. Met niets anders dan hun blote handen en een houtgestookte oven, toveren zij in hun bakkerij in Wapserveen zuurdesembroodjes. 

Er is zo’n punt in het leven waarop je het lijstje langsloopt: waar word ik gelukkig van? Buiten wonen en brood bakken, antwoordde Esther Stoorvogel (45) toen dat punt bij haar voorbijkwam. Samen met haar man Niek en de twee jongste kinderen verhuisde ze in de zomer van 2014 van Den Haag naar Wapserveen om die bak- en buitenwoondroom waar te maken. In leefgemeenschap de Hobbitstee bakken Niek en Esther Stoorvogel nu ruim een jaar brood. Met dikke bellen, een knapperige korst, zacht kruim …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.