Idee voor de Waddenzee

De Waddenvereniging start een campagne om de natuurwaarden van de Waddenzee te verbeteren. Onder het motto ‘Jouw idee voor de Waddenzee’ roept de vereniging het publiek op plannen in te dienen om het Werelderfgoed Waddenzee mooier en sterker te maken.

TEKST
Annelies van der Goot

De Waddenvereniging start een campagne om de natuurwaarden van de Waddenzee te verbeteren. Onder het motto ‘Jouw idee voor de Waddenzee’ roept de vereniging het publiek op plannen in te dienen om het Werelderfgoed Waddenzee mooier en sterker te maken.

Uit een evaluatie blijkt dat het niet goed gaat met diverse vogel- en vissensoorten en met de openheid van het Waddenlandschap. Veel verschillende organisaties en overheden zijn verantwoordelijk voor het beheer van het Waddengebied. Nu er dit jaar wordt er besloten over het toekomstig beleid en beheer van de Waddenzee grijpt de Waddenvereniging haar kans om de huidige beheerstructuur ter discussie te stellen.

‘De Waddenvereniging vindt dat het beter moet’, aldus medewerkster Jojanneke Drijver. ‘De Waddenzee is van iedereen. Met zijn allen kunnen wij ervoor zorgen dat het goed gaat met het enige natuurlijke Werelderfgoed van Nederland. We roepen iedereen op mee te denken over hoe we de natuurkwaliteit kunnen verbeteren en het landschap open kunnen houden.’

Ideeën kunnen tot en met 5 juni worden ingediend. Tijdens de finale op zaterdag 25 juni pitchen deelnemers hun idee voor een deskundige jury. Het beste idee wordt beloond met de Award voor het Beste Waddenidee.

 

Kijk hier voor meer informatie

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
€42,50