Nieuwe Nb is uit

Koningsdagoranje deze keer: de nieuwe Noorderbreedte is uit. Hier een greep uit de inhoud van NB#2 2016

TEKST
Annelies van der Goot

Koningsdagoranje deze keer: de nieuwe Noorderbreedte is uit. Hier een greep uit de inhoud van Nb#2 2016

♦ Radicale oplossingen om de biodiversiteit in Noord-Nederland te stimuleren. Een interview met eco-hydroloog Ab Grootjans en de biologen Jelle Loonstra en Mo Verhoeven.

♦ Yoram Ish-Hurwitz, artistiek directeur van het Oranjwoud Festival over de nieuwe wegen die hij zoekt om het publiek te raken.

♦ De zandverstuiving van Rolde, eens het podium voor NSB-bijeenkomsten, wordt in oude glorie hersteld.

♦ Architect Titus Mars over zijn inspiratiebronnen. ‘Ik zie mezelf als mens en als architect als een stukje van iets veel groters.’

♦ De Groninger historicus Reint Wobbes neemt geen blad voor de mond: ‘De NAM is bezig van dit unieke gebied een landschap van purschuimen huizen en kunststof schoorstenen te maken’.

Verder aandacht voor akkerbouwer Peter Harry Mulder uit Muntendam. Hij probeert met de werkgroep Boerenbuitengebied de zeldzame Klauwier terug te krijgen in het Veenkoloniale landschap. Het Alles wordt Anders-team vergelijkt de Friese N381 met de Groningse Meerweg en verwijt de Groningers dat ze aan het tuinieren zijn geslagen. In Anderland staat de rosse grutto centraal, Kees Kooman trekt van leer in zijn column, in Kijk! een pleidooi voor de Nieuwe Willemshaven in Harlingen en de dames van Wiens brood men eet proberen in the hungry gap (de wintermaanden) nog iets van de koude grond te eten.

Tot slot een echt ‘tot slot’: Kees Willemen en Awoiska van der Molen sluiten met een slotbeschouwing de serie Terug naar Los Dorp af.

Nb#2 ligt volgende week bij abonnees op de mat. Wilt u Nb ook ontvangen? Kom bij de club en word abonnee. Of doe iemand een abonnement cadeau. Dat kan hier. U kunt het nummer ook los bestellen. Kijk in onze winkel.

 

 

 

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
€42,50