Al sinds 2008 zorgt Roeg en Roem een frisse wind op het gebied van wonen en leefbaarheid in het Noorden. Dit jaar verhuisde ze naar een hip pand aan het Boterdiep in Groningen en vorige week presenteerde ze het nieuwe jaarprogramma. Genoeg reden dus om de dames van het platform, Dien Wiersma (36) en Mette Wijling (30), eens op te zoeken.

Al sinds 2008 zorgt Roeg en Roem voor een frisse wind op het gebied van wonen en leefbaarheid in het Noorden. Dit jaar verhuisde ze naar een hip pand aan het Boterdiep in Groningen en vorige week presenteerden ze het nieuwe jaarprogramma. Genoeg reden dus om de dames van het platform, Dien Wiersma (32) en Mette Wijling (30), eens op te zoeken.

We worden verwelkomd op de nieuwe werkplek, een oud schoenenmagazijn verbouwd door AAS architecten. Nadat we uit een groot assortiment van koffie – van latte macchiato tot espresso – hebben gekozen, nemen we plaats aan een enorme, witte picknicktafel.

Kunnen jullie uitleggen wat Roeg en Roem precies doet?
Dien: ‘Wij vernieuwen, prikkelen en brengen mensen samen om op een andere manier te denken over wonen en leefbaarheid. Op onze website plaatse…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.