Noorderbreedte organiseert ter ere van het veertigjarig bestaan een ontwerpwedstrijd. We nodigen alle creatieve studenten in Noord-Nederland uit om een omslag (voor- én achterkant) voor de jaargang 2017 te ontwerpen. Noorderbreedte verschijnt vijf keer per jaar. Dus je hebt vijf keer kans op de prijs: publicatie van jouw ontwerp.

Het thema
Het thema van de wedstrijd is ‘noorderlingen’. Wie ben jij, wie zijn wij, wat houdt ons bezig? Hoe verhouden we ons tot elkaar, tot de ander, tot onze omgeving? Voel je vrij om het thema naar eigen inzicht in te vullen.

Over Noorderbreedte
Noorderbreedte houdt al veertig jaar scherp in de gaten hoe we in Noord-Nederland omgaan met onze leefomgeving. Belangrijke thema’s zijn: landschap, architectuur, ruimtelijke ordening, cultuurhistorie, natuur, duurzaamheid en leefbaarheid.

Het tijdschrift heeft een lange staat van dienst als het gaat om  grafische vormgeving. Gerenommeerde ontwerpers als Wim Crouwel, Max Kisman en Irma Boom verzorgden eerder de vormgeving van Noorderbreedte. Misschien ben jij de volgende in dit illustere rijtje?

De wedstrijd
De opdracht luidt: ontwerp een omslag voor Noorderbreedte. Het thema is ‘noorderlingen’. Let op, het gaat om een voor- én achterkant. Het formaat is 466×236 mm. Dit is inclusief 3 mm afloop rondom. Je hoeft geen Noorderbreedtelogo te plaatsen; dat doen wij. De techniek is vrij.

Je kunt meedoen als je studeert aan een mbo-, hbo- of wo- instelling in Groningen, Friesland of Drenthe.
Inzenden kan tot 1 september 2016.

De jury bestaat uit:
Nelleke Soejoko van BW H Ontwerpers, huidig vormgever van Noorderbreedte
Jelle F. Post, grafisch ontwerper, vormgever Noorderbreedte 2008-2013
Annelies van der Goot, hoofdredacteur Noorderbreedte

Hoe kun je inzenden?
Via de mail:
Stuur een kopie van je ontwerp, in jpg-formaat met een resolutie van 72 dpi, naar redactie@noorderbreedte.nl
Het originele ontwerp moet een resolutie hebben van minimaal 300 dpi. Vermeld je naam, adres, telefoonnummer en opleiding in de mail. In de onderwerpregel van de mail zet je ‘cover + je naam’, dus bijvoorbeeld ‘Cover Eva de Boer’. Noem je bijlage ook zo!

Via de post:
Stuur je ontwerp naar Noorderbreedte, Westerkade 2, 9718 AN Groningen. Vermeld duidelijk je naam, adres, telefoonnummer en opleiding op de achterkant van je ontwerp.

Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. De inzendingen worden niet geretourneerd. Door deelname aan de wedstrijd verleen je Noorderbreedte toestemming het werk te publiceren, zowel in het tijdschrift als op de website.

Tentoonstelling GRID
Voor een overzicht van álle Noorderbreedtecovers kun je van 30 januari tot en met zondag 3 april terecht bij de tentoonstelling Gecovered: 40 jaar Noorderbreedte in het GRID Grafisch Museum, Sint Jansstraat 2 in Groningen. Laat je inspireren! Check www.gridgroningen.nl