Het pand waar Kees de Haan kantoor houdt, weerspiegelt de wijze waarop de architect werkt: het oude respectvol combineren met het nieuwe. In de kleine ruimte waar we zitten neemt de schouw een belangrijke plaats in, de oude tegels zijn behouden. De moderne ruimte erachter is splitlevel gemaakt, met veel glas en ruime werkplekken. ‘Ik houd van de sleetsheid van dingen’, zegt De Haan.

Inspiratiebronnen

1. Noordoostpolder

‘Een fenomenaal landschap. Ik fietste als middelbare scholier elke dag van Lemmer naar school in Emmeloord, zeventien kilometer langs een lange, rechte weg. Er waren twee ijkpunten op de route. De eerste bult en de tweede bult, noemden we die. Dat waren bruggen over de tochten. Toen was ik me ook wel bewust van het uitgestrekte karakter, maar het drong pas veel…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.