Stelt u zich voor: een stad waarin mensen, jong of oud, zich voornamelijk fietsend en lopend verplaatsen. Waarin niet de auto het verkeersbeeld bepaalt maar een netwerk van schitterende fiets- en wandelpaden zonder stoplichten. Waar sportvelden uitnodigend in het zicht liggen en vroegere parkeerplaatsen zijn omgetoverd in groene plekken die aangename ontspannings- en ontmoetingsmogelijkheden bieden. Waar speeltuinen niet langer worden wegbezuinigd. Sterker nog: elke buurt in deze stad kent behalve klim- en schommelplekken ook zijn eigen collectief beheerde pluktuin met vergeten groenten en fruit, naast een beweegtuin met hufterproof fitnesstoestellen. En de monofunctionele wijk: die is iets van het verleden. Gemengde wijken zijn immers niet alleen leefbaarder maar dagen ook uit tot gere…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden