Een enkele keer heeft een architect of kunstenaar het meubilair ontworpen. Dat valt meestal snel op. Het materiaal is ineens niet meer streekeigen en het model is artistiek. Waar de boswachter zijn gang kan gaan met rondhout en verstekverbindingen moet de ontwerper met zijn roestvrijstalen idee naar de welstandscommissie. Een lange weg met veel hindernissen. Dus weet, dat bij elk modern en eigenzinnig bouwsel dat we in de natuur tegenkomen er een prestatie van formaat is geleverd.
Iets maken met pen-gatverbindingen kan al gauw in de natuur, zodra je er gaat lassen is het vloeken in de kerk.

In het Drentse Lieveren, aan de weg van Lieveren naar Roden, is aan de rand van het Lieverse Diep een uitzichtpunt gemaakt. In de bosrand is, met uitzicht op de beek, een slanke trap van staal en ho…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden