Zijn wonderlijke bamboe-junglebos steekt als een bizar natuurverschijnsel uit het boerenland omhoog. Het ruist er prachtig en Prins zou het als therapeutisch rustoord aan meditatieclubjes kunnen verhuren. Maar hij zit duidelijk niet in deze business om er rijk van te worden. De uren die hij steekt in het onderhoud en kweken zijn niet gemakkelijk om te rekenen in geld. Zo beschouwd draait hij constant verlies.

Niet iedereen is even blij met De Groene Prins, zoals de kwekerij heet. ‘Je hebt in Drenthe landschapspuriteinen die in mij zo ongeveer de duivel zien. Hun angst voor exotische plantensoorten heeft iets engs. Ze zijn in bepaalde opzichten net zo erg als xenofoben die geen buitenlanders in Nederland willen omdat die hier niet thuishoren. Maar de realiteit is aan het veranderen, we…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.