Vrij- kunst

Merijn Vrij maakt voor Noorderbreedte spontane werken tijdens wandelingen in Friesland, Groningen of Drenthe. Dit keer: Lijnen van sneeuw.

TEKST
bwhontwerpers

Grensgebied NL/DL. Waar zijn de grenspalen? Vrij wandelen, geen route of pad. Mooi gebied. Mist, nat. Zacht en toch koud. Veel water. IJs met zandkleur, bruine kiekendief, grensgeluiden, Duitse honden en vrachtverkeer. Bevroren grond, glad, plat gras, veel dood hout, ree-sporen. Veen. Verzopen bomen steken als ‘land-marks’ omhoog uit water. Lijnenspel met mist. Het ijs houdt nog! Natte knieën, koude handen. IJssneeuw. Witte lijnen op donker hout. Wachten op mooi licht. Grijze dag. Zwart-wit in kleur. Koude voeten, regen, twee mutsen. Wat een enorme stilte, het is donker. Aalscholvers zeggen gedag. Droge kleren, warme auto. Naar huis.

7 januari 2011 Bargerveen Zwartemeer
ZO Drenthe
52 o 40’N 7 o 2’E

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50