Een vergaarbak van mensen met uiteenlopende leefstijlen, heel diverse ideeën over de leefomgeving en sterk verschillende recreatiewensen: zo kenmerkt zich de doorsnee dorpssamenleving van tegenwoordig. Je kunt dan ook stellen dat de overgang van het vroegere, agrarische ‘werkdorp’ naar het hedendaagse ‘woondorp’ intussen zo goed als voltooid is. Op het regiokantoor van Staatsbosbeheer in het Drentse Oudemolen weten ze daar alles van. Tijdens de voorlichting en inspraak over de inrichting en het toekomstig beheer van reservaat de Strubben/ Kniphorstbos, een voormalig defensieterrein tussen Zuidlaren en Anloo, kwam een stroom protesten los, van allerlei groepen gebruikers. Onder meer Noorderbreedte wijdde in het verleden (ook in 2008 nog, zie de verwijzing onderaan dit verhaal) vele artik…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.