Al haar avonturen zijn gesitueerd in de vertrouwde en herkenbare omgeving van de stad Groningen. Maar ook daarbuiten wordt Barbara Stok veel gelezen. ‘De koningin van de Nederlandse strip’. ‘Schaamteloos eerlijk en geestig’ – de laatste jaren kreeg ze in de pers geregeld lof toegezwaaid. In 2009 ontving ze als eerste tekenende vrouw de nationale Stripschap-prijs.

‘Eigenstandig’ is een te zwakke typering voor haar werk. Door haar onbevangen manier van tekenen en verhalen vertellen, weet ze je onmiddellijk voor zich in te nemen. Alle situaties die ze schetst zijn autobiografisch en het unieke daarbij is dat ze zichzelf bij alles wat ze doet of meemaakt vragen stelt. Haar humor zit verborgen in haar gewoonte op verrassende wijze ergens een probleem van te maken en iedere zwaarwichtigheid …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.