Joods erfgoed

Van 1777 tot 1942 leefden er in Winsum en omgeving veel joodse families. Zij hadden grote invloed op de ontwikkeling van deze regio. Om de herinnering aan deze tijd levend te houden, bedacht de stichting Een Joodse Erfenis het project Tikoen (Hebreeuws voor herstel).

TEKST
bwhontwerpers

De stichting wil zo ook de restauratie van de voormalige synagoge van Winsum onder de aandacht brengen. In dit kader zijn er lezingen, optredens (toneel, muziek) en exposities op verschillende locaties in de gemeenten Winsum, De Marne en Eemsmond. Diverse culturele organisaties en amateurkunstenaars uit de regio Noordwest-Groningen zijn hierbij betrokken. Tikoen duurt nog tot en met juni 2010. Zie voor het programma www.synagogewinsum.nl.
Bij uitgeverij Profiel verscheen onlangs het boek Klein en groot zijn daar gelijk, over 23 Joodse begraafplaatsen in de provincie Groningen.
Uitgeverij Bornmeer brengt binnenkort Joods leven in Friesland uit. (AK)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
€42,50