Nederlanders denken dat hun land ophoudt bij de stad Groningen. Dat is een misvatting. Want boven Groningen ligt één van de meest fascinerende landschappen van ons land: de welhaast geometrische en weinig beschutte Waddenkust – noest en ongenaakbaar. Wie uitleg wenst bij deze – geparafraseerde – tekst in het boekje Kiek over diek doet er goed aan de uitgave zelf te lezen. De provincie beschrijft daarin de aanleg van een negentig kilometer lang fietspad langs de hele Groningse kust, van Lauwersoog in het westen tot aan de Dollard en Duitse grens in het oosten. De idee is dat het fietspad het toerisme in het Groninger kustgebied een flow geeft, dat de route (re)creatieve initiatieven genereert: theetuinen, gasthuizen, ateliers, galeries, workshops, festivals en gelegenheden voor health en…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden