De mooiste duinovergang van Terschelling? Paal 3, meldden bekende eilanders als Mister Oerol Joop Mulder en troubadour Hessel van der Kooy in interviews. ‘Bij Paal 3 ligt een woest gebied dat nog niet heeft geleden onder culturele dingen’, zo liet Van der Kooy zich uit. En Mulder zei: ‘Bij elke mooie duinovergang zetten ze tegenwoordig een friettent neer. Zo niet bij Paal 3.’
De Waddeneilanden staan bekend om hun brede stranden en voorbeeldige duingebieden – hun ‘voornaamste visitekaartjes’, volgens het interinsulaire overleg van de Friese gemeenten Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Veel aandacht gaat uit naar het behoud en beheer van dit landschap. Over de staat van de duinovergangen hoorde of las je echter zelden. Dat is veranderd. De Friese eilanden besloten tot het…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.