Hoogezand-Sappemeer wil geschiedenis schrijven met een voor Nederland nieuwe planologische aanpak. Met het project 'De Groene Compagnie' creëert de gemeente een woonlandschap dat niet alleen uitblinkt door de enorm ruime opzet, maar ook door iets wat ongebruikelijk is in de bouwwereld: een duidelijk eindbeeld ontbreekt.

Hoogezand-Sappemeer wil geschiedenis schrijven met een voor Nederland nieuwe planologische aanpak. Op 12 maart verklaarde deze gemeente dat ze bij Hoogezand een bijzonder woonlandschap wil ontwikkelen, samen met de Dienst Landelijk Gebied en de provincie Groningen. De Groene Compagnie, heet het project. Het blinkt niet alleen uit door de enorm ruime opzet, maar ook door iets wat ongebruikelijk is in de bouwwereld: een duidelijk eindbeeld ontbreekt.
Hoogezand-Sappemeer wil dolgraag groeien. En het mág ook groeien – dat is al eerder afgesproken met de andere gemeenten die samenwerken in de Regiovisie Groningen-Assen. Voor nieuwe ontwikkelingen is er ruimte gevonden aan de zuidkant van de gemeente. Daar waar de stad Groningen, Drentse bossen, het Zuidlaardermeer en veenkoloniale linten on…