Peter Winter and Jan Pieter Kok have been involved in the initiative right from the start. ‘The idea was first brought up as a stray thought during lunch hour’, says Winter, former managing director of the local Tourist Information Office. Shortly before the turn of the Century, Terschelling had organised some successful theme years, attracting many extra visitors to the island. 1994 was the Brandaris year, marking the completion of this well-known lighthouse 400 years ago, two years later followed by the Willem Barentsz year commemorating the death of this Terschelling-born navigator and explorer also 400 years earlier, and finally in 1999 the anniversary of the sinking of the British frigate HMS Lutine off the Frisian coast on October 9th 1799, leaving a treasure of gold bars on the b…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden