In het land van Ot en Sien is de pleuris uitgebroken. Het wenkende toekomstperspectief dat door de machinerie van Regiovisie Assen-Groningen met veel verve wordt uitgedragen, lijkt zich op lokaal niveau te ontpoppen in een horrorscenario voor rücksichtslose verstedelijking. Neem het Intergemeentelijk Structuurplan Leek/Roden, dat met een half miljard aan investeringen de weg moet effenen voor maar liefst zevenduizend woningen en alles wat daar bij hoort. De kleine dorpen in dit gebied komen er massaal tegen in het geweer, zoals krantenkoppen in de regionale pers laten zien: ‘Nietap hoont Regiovisie weg’; ‘Kromme tenen in Tolbert en Roderesch’; ‘Groeiprognose zaait verwarring’; ‘Oostindie/Terheijl slijpt de messen tegen rondweg’.
Het is niet de eerste keer dat burgers zich massaal verzet…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.