We zijn al tientallen jaren gewend dat bij de buurtsuper elke dag in elk seizoen alles uit de hele wereld te koop is. Struisvogelbiefstukje uit Afrika, asperges uit Israël, kropje sla uit Venezuela… we kijken nergens meer van op. Eten en koken met de seizoenen mee en met producten uit je eigen streek is bijna in het vergeetboek geraakt. En dat terwijl er om ons heen toch de mooiste en heerlijkste ingrediënten voor het oprapen liggen.
Gelukkig vindt een aantal restaurateurs en koks in Noord-Nederland dat je niet alles van verre hoeft te halen als je lekker wilt koken. Die gebruiken producten uit hun directe omgeving voor buitengewoon creatieve en smakelijke gerechten. Smulpapen rijden er voor om, boeren, slagers, jagers en vissers zien hun afzet groeien! Noorderbreedte ging op onderzoek …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden