In Friesland wordt sinds 2001 een grootschalig merenproject uitgevoerd. Maar waarom heeft de provincie dat nodig? Komen niet nu al jaarlijks honderdduizenden toeristen op het Friese water af? Riep een lyrische verslaggever van de BBC Sneek niet begin dit jaar nog uit tot een van de tien mooiste watersportplekken ter wereld?
Mooie publiciteit, lacht gedeputeerde Bertus Mulder, maar die waterliefhebbers moeten vooral ook blijven komen. Om de concurrentieslag met Zeeland, Noord-Holland en buitenlandse gebieden niet te verliezen, moeten de meren en hun directe omgeving worden verbeterd.
Na de val van de muur bleken achter het IJzeren Gordijn enorme plassen water te liggen. De voormalige West-Duitsers hoefden ineens niet meer naar dat verre Friesland. Ook Groningen hoopt met verbetering va…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.