Ralph Prins ziet Out of Frames

Ralph Prins (1926) is mimespeler, vormgever, docent en fotograaf. Hij ontwierp vele corporate identities, maakte onvergetelijke affiches voor Amnesty International en fotografeerde de acteur Albert van Dalsum zoals geen ander dat deed.

TEKST
Petri Leijdekkers

Ralph Prins (1926) is mimespeler, vormgever, docent en fotograaf. Hij ontwierp vele corporate identities, maakte onvergetelijke affiches voor Amnesty International en fotografeerde de acteur Albert van Dalsum zoals geen ander dat deed. In de jaren tachtig maakte hij het nieuwe gezicht van het RO-theater in drukwerk en intrigerende posters. Hij heeft het vermogen om beeld en tekst in vorm te versmelten tot een veelzeggende boodschap. Maar het meest voelt hij zich aangetrokken door het menselijk gebaar. Het kleine drama trekt zijn aandacht, de mimiek van het gezicht, het moment van verbazing, een doorbrekende lach of een wijze van lopen. Tijdens het locatietheaterfestival Out of Frames in 1991 speurde hij met zijn camera naar dit soort uitingen en zocht hij in de kleedkamers naar de persoonsverandering door de schmink of naar de dramatische invulling van een karakter tijdens de opvoering op het toneel.

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50