Het is de samenstellers van deze uitgave van Noorderbreedte opgevallen dat er in Groningen, Friesland en Drenthe de laatste decennia uitzonderlijk veel theater op locatie wordt gemaakt. Hierbij lijkt het landschap een inspirerende rol te spelen. Hun vraag luidt: wat maakt het noordelijke landschap zo aantrekkelijk voor makers dat zij buiten de traditionele paden van de theaters treden en het landschap verkiezen boven een regulier podium? En landschap, benadrukken zij, moet hier gezien worden in de breedste zin van het woord: zowel het groene als het stedelijke.

Vindt er in het Noorden van Nederland meer theater op locatie en locatietheater plaats dan in de rest van Nederland?
De vraag wordt expliciet aan de theatermakers gesteld. Geen van hen kan deze vraag met zekerheid positief beant…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.