Trouwtoerisme is een fenomeen dat ook steeds vaker voorkomt in Noord-Nederland, waar de waddeneilanden een grote aantrekkingskracht uitoefenen op de trouwlustigen.

‘…en waarom’, vraagt de trouwambtenares, ‘werd deze kandidaat wel door vrienden en familie goedgekeurd?’ Nog voor de in crèmekleurige jurk gehulde bruid antwoord kan geven, rollen de kreten al van de houten bankjes in de Oerdhut. ‘Omdat-ie bier drinkt!’ ‘Omdat het de eerste was met een baan!’ Een bulderend gelach zwelt aan boven de duinen van het Oerd om te verdrinken in een forse zomerbries. Even verderop parkeert een aantal toeristen de fiets om te ontdekken waar de ophef om te doen is. Ze drommen samen rond de halfopen hut. Vijf kilometer van de dichtstbijzijnde huizen, midden in een van de mooiste natuurgebieden van Noord-Nederland: niet direct een plek waar je een trouwerij verwacht.

Oerdhut
NS-medewerker Tony Nelis en bruid Bea Kisteman wilden een bijzonder huwelijk en kozen w…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden