Het eigenlijke café is een kleine ruimte waarin aan de bar en de tafeltjes met veel moeite zestig personen kunnen plaatsnemen. De vele foto’s en de kasten en planken vol cd’s en muziekinstrumenten maken dit café tot een nostalgische kroeg. Daarnaast bevindt zich een ruimte waar zo’n tachtig mensen kunnen genieten van muziek en literatuur. Op een fraaie ansichtkaart staat de hoes van de jubileum-cd van Cuby and the Blizzards afgebeeld, getiteld Hotel Grolloo, die in De Amer is opgenomen. Op deze kaart wordt De Amer tevens geafficheerd als hét onthaastingscafé van Drenthe. Op de vraag of in de Drenthe wonende oud-minister Margreeth de Boer, die het onthaastingsbegrip geïntroduceerd heeft, het etablissement regelmatig frequenteert, antwoorden de uitbaters Ab Sligter en Ineke Schepers dat d…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden