Destijds stond dit initiatief in het teken van het 25-jarig jubileum van Noorderbreedte. Schrijvers in het Nederlands, Fries, Gronings en Drents ontmoetten elkaar gedurende drie dagen onder uitermate plezierige omstandigheden in verschillende Schiermonnikoger horecabedrijven, en gaven een enthousiast publiek een indruk van hun literaire mogelijkheden. Logisch dat er behoefte ontstond aan een vervolg. Vandaar dat reüniegevoel in die tweede week van februari. Voor bezoekers en deelnemers.

Hooggespannen verwachtingen
De helft van de schrijvers deed de eerste keer ook mee. De andere helft is nieuw en koppelt nieuwsgierigheid aan hooggespannen verwachtingen. Chris Elsinga is al vooruit gereisd om ter plekke de nodige voorbereidingen te treffen. Hij heeft het er druk mee. De opzet is groter…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.