Ik heb de opdracht jou te interviewen over twee onderwerpen: dorpsuitbreidingen en de grote inundatieprojecten. Om te beginnen met de eerste categorie, die dorpsuitbreidingen waar niemand op zit te wachten: er lijkt weinig schot te zitten in de stedenbouwkundige methodiek. Het lijkt alsof er in het Noorden niets gebeurt, of is deze indruk onjuist?
Er gebeurt van alles, maar het is inderdaad meer van hetzelfde: elk dorp wil zijn eigen bedrijventerreintje met bijbehorende wegomlegging, en tegenwoordig ook een waterplas en een bosrandje. Na een rijtje woningen uit de jaren zeventig, tachtig en negentig willen ze ook een rijtje woningen uit het jaar nul. Er zit weinig vooruitgang in de stedenbouw. Gemeentes willen altijd wat ze nog niet hebben, terwijl ze zeggen dat ze willen houden wat ze …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.