Het dorp Spijkerboor is genoemd naar een op een ‘spiker-boor’ (een boor waar spijkergaten mee gemaakt werden) lijkende meander in de Hunze. Het dorp bestaat uit de woonkernen Oud-Annerveen, Spijkerboor en Nieuw-Annerveen en telt ongeveer 480 inwoners. De basisschool De Triangel en het 250 jaar oude café ’t Keerpunt vormen het sociale hart van het dorp. Daarnaast telt het dorp vele actieve verenigingen, waaronder de Vereniging Dorpsbelang Annerveen-Spijkerboor, en beschikt het over een heus dorpsarchief. Onlangs heeft een groep enthousiaste dorpsbewoners een boek over de geschiedenis van het dorp en de directe omgeving uitgebracht onder de titel Drents Daip blif altied stromen. Dit dorpslandschap is de bewoners door en door bekend. Het roept herinneringen en emoties op. Sterker nog: het …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.