‘Elke dag reis ik van Harlingen naar het Van Hall Instituut in Leeuwarden en zie onderweg bijna niets anders dan weilanden. Noord-Nederland is voor mij één groot agrarisch paradijs waar heel veel mensen met zichtbaar plezier en grote vakkennis hun agrarische beroep uitoefenen.’ Aan het woord is Abdelrahman Ahmed ofwel ‘Professor Ahmed’, zoals hij op het Van Hall Instituut respectvol wordt genoemd. Hoewel hij al enige tijd in Nederland verblijft, communiceert hij het liefst in het Engels. ‘Doing nothing is killing’, zegt Ahmed. Hij is dolblij dat hij, in afwachting van een mogelijke verblijfsvergunning, de kans heeft gekregen als onbetaald gastonderzoeker te werken op het Van Hall Instituut. ‘Mijn hersenen komen weer op gang, nadat ik ze heel lang nauwelijks heb kunnen gebruiken. Ik voel…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.