Afijn, die twee dames dus, vragen de ober op deze zwoele zomermiddag om warme chocolademelk met slagroom. Chocolademelk met slagroom? Warm? Je zit op het terras van hotel Van der Werff, nota bene het hotel dat blijkens het briefhoofd bij herhaling is vereerd met bezoek van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard, en dan drink je op zo’n warme zomermiddag gewoon bier. Je mag natuurlijk, als je de beginselen van de Blauwe Knoop bent toegedaan, een frisje bestellen. Maar wat heeft je in dat geval dan in hemelsnaam naar het eiland gebracht? Naar het terras van hotel Van der Werff? Weet men dan niet dat dit een pelgrimsoord is voor de crème de la crème van alcoholisch Nederland, zoals de in Groningen wonende mediasocioloog Peter Hofstede het heeft geformuleerd? Warme chocolademelk met slag…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.