Niet iedereen zal Stijntje de Olde als fotograaf kennen, maar vele Groningers kennen haar werk. Ze heeft furore gemaakt met de paginagrote advertentie waar minister Annemarie Jorritsma achter op een tandem zit voor het stadhuis van Groningen, en met de beroemde afscheidsfoto van Vonhoff. En wie kent niet de paginagrote kleurenadvertentie van het Nieuwsblad van het Noorden waarin een echtpaar, gezeten op een bank in een huiskamer, de lezers proberen over te halen een abonnement te nemen.

Ensceneren
Stijntje de Olde is geboren in Groningen, getogen in Zuidlaren en volgde op Academie Minerva aanvankelijk de mode-opleiding. ‘Van fotografie wist ik niets, maar ik vond het wel interessant en na een tijdje wilde ik daarin afstuderen.’
Vanaf het begin heeft De Olde met modellen gewerkt. ‘Dat …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden