Het verhaal van Groningen is een populair geschreven samenvatting van de kennis die wij hebben van de geschiedenis van de provincie. Auteur en redactie hebben hun best gedaan de aandacht van de lezer te trekken en vast te houden met een afwisselende tekst: het doorlopende geschiedverhaal, maar ook vele wetenswaardigheden, volksverhalen en gebeurtenissen. De vele illustraties maken het geheel plezierig leesbaar.
Achter het boek gaat een filosofie schuil, of eigenlijk meerdere. De eerste is dat eens in de 25 jaar de recent verworven kennis over de geschiedenis van een gebied samengevat en gericht op een breed, ge├»nteresseerd publiek gepresenteerd moet worden. Het wetenschappelijke Historie van Groningen, stad en land, onder redactie van de onlangs overleden oud-rijksarchivaris Formsma, da…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.