De afgelopen jaren is een trend waarneembaar waarbij mensen vaker op een korte binnenlandse vakantie gaan en bovendien meer interesse tonen in cultuurhistorie. In met name Engeland en Frankrijk bestaan overnachtingen in zogenoemde ‘erfgoedlogies’ al langer en is daardoor een traditie ontstaan van ontbijt en pension. Overnachtingen in ‘bed and breakfast’ of ‘gîtes de France’ zijn erg populair. Het gaat om overnachtingen in panden met een bepaalde historie die daardoor een authentieke uitstraling hebben. Een persoonlijke benadering, kleinschaligheid en hoge kwaliteit zijn de belangrijkste kenmerken. In Nederland behoren overnachtingen in dergelijke stijlvolle onderkomens sinds kort ook tot de mogelijkheden.

Persoonlijke sfeer
Een voorbeeld van een erfgoedlogies is de gerestaureerde mole…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden