De welvarende periferie is geen utopie

Voor de Noorderlingen is het geen vraag meer: zij weten dat ze leven in een welvarende periferie! Wonen, werken en recreëren in het Noorden is van een kwaliteit waarop men in het Westen van het land jaloers mag zijn. De grote vraag is echter: hoe gaan wij in het Noorden om met onze welvarende periferie? Willen wij de overloop van het Westen zijn? Of willen wij een eigen identiteit bewaren en van iedere geïnteresseerde verlangen deze te onderschrijven?

TEKST
Paul Brood

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50