Lokaal architectuurbeleid in Noord-Nederland

Als het gaat om lokaal architectuurbeleid draagt Noord-Nederland zijn steentje bij. Hoewel de ergernis over ‘witte schimmel’ soms anders doet denken, blijkt dat veel gemeenten zorgvuldig omgaan met de ruimtelijke kwaliteit en een actief beleid voeren. Architectuur Lokaal, het in 1993 opgerichte onafhankelijke en landelijke informatiepunt voor architectuurbeleid, heeft veel contacten met de noordelijke gemeenten. Directeur Cilly Jansen legt uit wat Architectuur Lokaal kan betekenen voor Noord-Nederlandse gemeenten.

TEKST
Cilly Jansen

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50