De Ploeg: landschap en cultuurhistorie op video

Op 20 juni wordt in het Groninger Museum een filmdocumentaire gepresenteerd over de kunstenaarsbent De Ploeg, die 80 jaar geleden is opgericht. Het is voor het eerst dat er een verantwoorde rolprent gemaakt wordt van dit bijzondere kunstenaarsgenootschap. De videofilm gaat over de eerste tien jaar van De Ploeg, omdat die periode de meest toonaangevende is geweest. Een gesprek met regisseur Buddy Hermans en Cees Hofsteenge, Ploegkenner par excellence.

TEKST
Jan Abrahamse

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50