TYTSJERKSTERADIEL ONTFERMT ZICH OVER OUDE KLINKERWEGEN

Oude wegen zijn evengoed cultuurhistorische monumenten als bijvoorbeeld oude dorpskernen of boerderijen. Onder dit motto worden sinds enkele jaren in de gemeente Tytsjerksteradiel oud klinkerwegen die nog grotendeels hun oorspronkeKjk karakter hebben behouden, zoveel mogelijk in oude luister hersteld. bovendien probeert de gemeente met subsidies en veel praten de omwonenden te stimuleren hun historische huizen te restaureren en hun tuinen van zoveel mogelijk oorspronkelijke beplanting te voorzien. De auteur is student Nederlands/journalistiek.

TEKST
bwhontwerpers

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50