Verharing Drentse esdorpen

In 1994 publiceerde het Keuningcongres de bundel ‘De teloorgang van het Drentse esdorp’. Deze als manifest bedoelde publicatie had tot doel de gevolgen van de verstedelijking voor dorp en landschap te signaleren. Daarnaast bevatte het manifest een pleidooi voor een nieuw beleid dat recht doet aan de cultuurhistorische veelzijdigheid en de samenhang van het esdorpenlandschap. Geen blinde behoudzucht, maar het werken aan ontwikkeling binnen de bestaande identiteit.

TEKST
Willem Foorthuis

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50