Friese platteland verandert snel

Als boerenzoon had hij de schaatsen nodig om in de winter het ouderlijk huis te kunnen bereiken. En als voorzitter en voorheen ijsmeester van de Vereniging de Friesche Elf Steden is hij op schaatsgebied de autoriteit bij uitstek. Henk Kroes, 59 jaar. In het dagelijks leven directeur van It Fryske Gea, maar op 28 november viert hij zijn afscheid na 28 jaar bij It Fryske Gea gewerkt te hebben, waarvan 15 jaar als directeur.

TEKST
Jan Abrahamse

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50